ქართული შოთი მსოფლიოში საუკეთესო პურების ასეულში 87-ე ადგილს იკავებს – ამის შესახებ ინფორმაციას Testeatlas-ი ავრცელებს. პირველი ათული კი ასე გამოიყურება:
1) barfa pidesi – თურქეთი
2) samsun pidesi – თურქეთი
3) pao de aucijo – ბრაზილია
4) roti canai – მალაიზია
5) butter garlic naan – ინდოეთი
6) pon de bono – კოლუმბია
7) qutab – აზერბაიჯანი
8) amritsari kulcha – ინდოეთი
9) naan – ინდოეთი
10) piodina romagnola – იტალია.
„შოთის პურს მიირთმევენ ყოველდღიურად, მაგრამ განსაკუთრებით პოპულარულია სადღესასწაულო დღეებში, როგორებიცაა აღდგომა, შობა და დაბადების დღე“ – წერია შოთის პურის აღწერაში.